Erőt a jó dolgokból meríthetsz! Gondolatok…

Posted on

Hagyd élni azokat, akiket szeretsz!

 

„Tartsd tiszteletben szabadságukat, akaratukat,döntéshozásuk jogát. Ők ugyanolyan személyek, mint te, csak azért, mert szeretetet adsz nekik, még nem azt jelenti, hogy minden pillanatban vissza is várhatod, s hogy a másikat onnantól kezdve birtokolhatod.

Ez nem így működik. Szeretni van jogod, viszonzást kérni nem! Mert az nem parancsszóra érkezik,önszántából kell jönnie. S, ha nem jön, az is egy válasz, amit el kell fogadnod. Add másnak a szereteted, de ne vádaskodj! Nem mindenki arra vágyik, amit te, és ahogyan te nyújtod.

A kikényszerített törődés, a folytonos számonkérés, nem más, mint önzés, a másik személyiségének földbe tiprása. Ne akarj kolonc lenni senki nyakán, a fullasztó szeretet alatt az ember csak levegőért kapálózik. S míg nem érted, miért menekül tőled mindenki,amikor annyit adtál,nem veszed észre, hogy az általad szeretetnek hívott akármi, nem hogy ajándékoz, de meglop.

forrás: facebook.com 
ajánló: Manna OWell blogja

Erőt a jó dolgokból meríthetsz! Idézetek

 

„Erőt a jó dolgokból meríthetsz, a családból, a barátokból,a kemény munka öröméből.Ezek segítenek az utadon, ezekbe kapaszkodhatsz, ha padlón vagy.”

(Kemény motorosok c. film amerikai krimisorozat 2008)

„Jó ember nem az aki jót tud tenni, hanem az aki nem tud rosszat tenni.”

Vaszilij Oszipovics Kljucsevszkij

 

„Soha nem tanultam olyan embertől aki mindig egyetértett velem.”

Robert Anson Heinlein

 

Ezt is megnézem

 


Tetszett a bejegyzés? Legyél te az első aki kedveli!