Léteztek a Gyűrűk Ura apró hobbitjai. Tudtad?

Posted on

A floresi ember (Homo floresiensis) apró emberke volt, amelynek fosszíliáit az indonéziai Flores szigetén végzett ásatások során tártak fel.

A Gyűrűk Ura hobbitjaira emlékeztető lény az emberfélék családjának egy feltételezett és kihalt faja

Érdekesség hogy a sziget mitológiája még a 19. században is  még ismert egy Ebu Gogo nevű, pici és szőrös egyedekből álló népet.
Mitológia: Az Indonéziai Flores szigetek erdőiben élt egy lény a helyi legenda leír egy emberhez hasonló teremtményt – egy farkasétvágyú kicsi termetű aki gyerekeket rabol el és emberi csecsemőket eszik.”EBU Gogo” néven is ismerik „EBU” azt jelenti, nagymama; és „gogo” azt jelenti: „Aki mindent megeszik” – a helyiek csak így hívják Nage és szörnyű mesék keringnek e mitikus lényről évszázadok óta.

Az EBU Gogoról azt állították, hogy azok a csúnya, torkos bestiák voltak. Gyors futók, széles, lapos orral, széles arcuk volt, nagy szájuk és a szőrös testük. Egy elkülönült nyelven beszéltek, ami motyogásnak hallatszott és képesek voltak utánozni az emberi szavakat, hasonlóan mint a papagájok.
Mivel ezek a teremtmények falvakból rabolnának el gyerekeket és az élelmet, a legenda azt mondja, hogy az emberek irtani kezdték őketés a 17. században a portugál és holland telepesek érkezésével véglegesen eltűntek.

Ugorjunk 2003 szeptember 6: – egy indonéz és ausztrál ásatási csapat dolgozik Flores szigetén a Liang Bua mészkő barlangban és rálelnek egy azonosítatlan emberszabású lény kb 30 éves női egyed fosszíliáira.  Agyának térfogata 413 cm³ ami nagyon kisméretű.”Sosem láttam még ilyet ” mondták. Az ásatási csapat – nem hivatalosan – hobbitnak nevezte el a feltételezett új fajt, J. R. R. Tolkien műveinek fiktív faja után.

Floresi ember körülbelül 95.000 17.000 évvel ezelőtt élt és 2004-ben hivatalosan is elismerték a fajt neve Floresi ember.

Forrás:   Wikipedia

One Reply to “Léteztek a Gyűrűk Ura apró hobbitjai. Tudtad?”

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .