Erich von Däniken – A múlt megoldatlan rejtélyei.

Posted on

Erich von Däniken érdekes elmélete .Ő legismertebb képviselője a paleoasztronautikának…

vagy a „paleo-SETI” hipotézisnek, mely szerint földönkívüliek látogatták meg a Földet a történelem előtti időkben, akik hatással voltak az emberiség fejlődésére.

Däniken a svájci Zofingenben született, ahol szigorú katolikus neveltetésben részesült. Már iskolás évei alatt szembeszállt az egyház hivatalos Bibliaértelmezésével. Ez idő alatt kezdett el érdeklődni a csillagászat és a repülő csészealjak iránt.

 

Az ősemberek varázslatnak hitték az idegenek fejlett technológiáját, így isteneknek tartották őket. A különböző földi kultúrák ezeket a találkozásokat mondáikban, vallásaikban, művészetükben örökítették meg. Däniken felveti azt a kérdést, hogy olyan látványos és hatalmas épületek, mint a gízai piramisok, a Húsvét-sziget kőszobrai, a Stonehenge felépíthetőek-e a primitív ókori építészeti/csillagászati ismeretek alapján. A szerző szerint lehetetlen, hogy őseink a saját fejletlen eszközeikkel képesek lettek volna soktonnás kődarabokat mozgatni és emelni.

Nem Däniken volt az első, aki a paleokontaktuson elmélkedett. 1966-ban két csillagász, egy amerikai és egy orosz, Carl Sagan és Joszif Sklovszkij már felvetették ezt az eshetőséget.

Ha érdekesnek találtad a témát keress rá!

forrás : Wikipedia  Youtube


Tetszett a bejegyzés? Legyél te az első aki kedveli!