Online aranyláz.Bitcoin és más kriptóvaluták. Hallottál róla ?

Posted on

Mi is ez az egész? Összegyűjtöttem nektek egy kis ízelítőt a kriptóvaluta (cryptovaluta) világából. Íme!

Mi is az a bitcoin?

A bitcoin egy nyílt forráskódú digitális fizetőeszköz, amelyet 2009. január 3-án egy ismeretlen (fórumos nevén Satoshi
Nakamoto) bocsátott ki, közvetlenül a 2008-as amerikai bankválság kirobbanása után. Az elnevezés vonatkozik továbbá a
fizetőeszközt kezelő nyílt forráskódú szoftverre, és az azzal létrehozott elosztott hálózatra is.

A bitcoin nem függ központi kibocsátóktól és hatóságoktól, sem egyéb megbízható harmadik féltől, mivel a peer-to-peer hálózat csomópontjai által tárolt elosztott adatbázisra támaszkodik. Az adatbázis tartalmazza a fizetések adatait, garantálva az
elektronikus fizetőeszközökkel szembeni alapvető követelményeket. A biztonságot digitális aláírások és proof-of-work rendszer adja. A bitcoinok biztonságosan tárolhatók egy pénztárcafájlban, személyi számítógépen, mobiltelefonon, külső adathordózókon vagy felhő alapú szolgáltatóknál, küldésükhöz és fogadásukhoz pedig csak a küldő illetve a fogadó bitcoincíme szükséges. A peer-to-peer felépítés és a központi irányítás hiánya megakadályozza bármilyen hatóság számára, hogy a forgalomban levő pénzmennyiséget és tranzakciókat kontrollálja vagy befolyásolja, ami lehetetlenné teszi a manipulációt és infláció gerjesztését. Nem hivatalos jellege miatt ISO kódja nincs, de általánosan használt megjelölése a BTC.

…tovább olvasom a Wikipédián !

Nem csak Bitcoins létezik, hanem léteznek további kriptovaluták fizetőeszközök is:    1.Bitcoin   2.Ethereum  3.Ripple   4.Litecoin   5.DashEzzel még nem zárult le a kriptopénzek listája csak ízelítő.

A listát megtekintheted ITT !

Nézzük tovább. Ez a videó sok mindent elmagyaráz.
Meddig tart az internetes aranyláz?

A fiúk a bitcoinbányában dolgoznak.Oké de mi az a Bitcoin bányászat?

A Bitcoin hálózatként működik, ami azt jelenti, hogy minden bitcoin felhasználó egy kis részét képezi a bitcoin banknak.A bányászat videokártyával működik.

A bányászok azaz a hálózat tagjai folyamatosan küldenek egymásnak bitcoint,hogy követhető legyen a tranzakció.Egy úgynevezett blokkláncba gyűjtik az eseményeket,így kerül nyilvántartásba és ezzel nyomon követhető a pénzmozgás.A bányászok dolga a tranzakciókat jóváhagyni és beírni a főkönyvbe.Szoftver segítségével hash-t generálnak (erről az alábbi linkben bővebben). Ha sikeres a bányász jutalmul bitcoint kap. Ámde nem csak ő,hanem minden bányász valamennyi jutalomban részesül.

Érdekel tovább olvasom ITT!

Ebből a videóból még többet megtudhatsz.

Remélem kicsit hasznos volt ez a cikk!  🙂
Tetszett a bejegyzés? Legyél te az első aki kedveli!