Úti cél: Sebastian wasserfall -Sebestyén vízesés

Posted on

Ha szereted a vízeséket, akkor ezt ne hagyd ki!

A Sebastian wasserfall, magyarul Sebestyén vízesés  Ausztriában a Puchberg am Schneeberg  után Sonnleiten ,Losenheim  felé  található. A festői vízesést Wasserfallweg úton kialakított parkolótól  ,kb. 20 percnyi sétával érhető el. A parkolótol 10 percre  az út egy rövid szurdok szakaszán ( Ezen kocsival is fel lehet menni az étteremhez, de a fenti parkoló  kizárólag a vendéglő vendégeinek van fenntartva.) felérve elérkezünk a fogadóhóz. Wasserfallwirt zur Sebastianhütte  fogadótól kellemes sétával 10 percre van  a vízesés .

A Sebastianbach egy patak, amely a déli Alsó-Ausztria városa Puchberg am Schneeberg-nél található .A két forrásból fakadó patak a Mamauwiese területéről ered. Mamauwiese az álomszép alpesi legelő, Größenberg,Gutenstein és Puchberg am Schneeberg határai mentén fekszik. Közelében található a Sebastianhütte (pihenő) és a Kapelle am Wastl (kápolna).A Sebastian patak átfolyik Puchberg központján, ahol egy mesterséges tó található, majd tovább a Sierning-be folyik. Négy kilométerre Puchberg központjától, a Sonnleiten kerületben található a Sebastian vízesés, amely népszerű kiindulópontja a különböző túráknak,zarándoklásnak.
A vízesés nem csak attrakció, hanem a meredek sziklafalát a hegymászáshoz és a jégmászáshoz is szívesen használják. A vízesés természetes emlékműnek számít.

Forrás : Mamauwiese, magassága körülbelül 955 m tengerszint felett.
Lefolyás: Sierning › Schwarza › Leitha › Duna › Fekete-tenger
Sebastian vízesés magassága : kb. 40 m méter

Érdekességek a környéken:

  • 5 km-re található a Losenheim-i várrom
  • Schneebergbahn fogaskerekű vasút Puchbergben
  • Schneeberg libegő
  • Alpesi kalandjátszótér
  • Erzsébet templom
Forrás: Wikipédia

„A vízesés csodája, hogy megőrzi a méltóságát, mikor zuhan.”
Horváth Imre


Sebastian vízesés képekben.

 

Sebastian vízesés videók

A videókat Meli A.R készítette: Flickr


Írj a vendégkönyvbe!

Tetszett a bejegyzés? Legyél te az első aki kedveli!