A festői Wolfgangsee és Schafbergspitze. Indulás!

Posted on

Wolfgangsee túra

 

A Wolfgangsee  területe 13 km². 538 méter tengerszint feletti magasságban fekszik, 114 méter mélyen a legalacsonyabb pontján.

A Wolfgangsee , amely régebbi neve is Abersee , egy tó Ausztriában . A zömében Salzburg tartomány tartomány északkeleti részén fekszik , kis része Felső-Ausztriába tartozik , 13 km²-es, a Salzkammerguti régió egyik legnagyobb és leghíresebb tavaként . A Wolfgangsee-ben a St. Gilgen és Strobl Salzburg közösségei, valamint a Salzkammergutban található St. Wolfgang felső-osztrák közössége . A Wolfgang-tó környéke nagyon látogatott turisztikai régiónak számít

Története

A tavat a Traungletscher eróziós tevékenysége hozta létre.  A tó szintje eredetileg mintegy 600 m volt a korai késő jégkorszakban.

Sankt Wolfgang

A Wolfgangsee partján több település csalogatja ide a turistákat. A legismertebb St. Wolfgang  a tó „fővárosa”   és zarándokhely. Sankt Wolfgang im Salzkammergut Felső-Ausztria Traunviertel régiójában fekszik. 

A Salzkammergut területén, Wolfgangsee északkeleti partján, a Salzkammerguti-hegységhez tartozó Schafberg (1782 m) lábánál. Területének 62,4%-a erdő, 18% áll mezőgazdasági művelés alatt. Az önkormányzat 12 településrészt, illetve falut egyesít: Aschau , Au , Bürglstein, Graben , Markt , Mönichsreith , Radau , Rußbach, Schwarzenbach , Weinbach , Windhag  és Wirling.

Látnivalók 

-a Szt. Wolfgang-plébániatemplom mai formáját egy 1429-es tűzvész utáni újjáépítés során nyerte el.
-a kastély és plébánia 1695-1697 között kapta mai formáját
-az evangélikus templom 1959-ben épült
-a kálváriakápolna 1837-ből
-a temetői kápolna
-1523-ban épült polgárház a főtéren
-St. Wolfgang a csehországi Příbramban kezdődő Via Nova zarándokút végpontja

Schafbergspitze Schafberg Vasút

Schafberg (1783 m) A Schafbergbahn egy méteres nyomtávú fogaskerekű vasút. A teljes hossza 5,85 km, a magasságkülönbség mintegy 1200 m. A vasúti üzemeltetés 1893-ban kezdődött. A csúcsra érve  panorámás kilátást nyilik a Salzkammergut-hegységre és a tavakra.
Schafbergspitze-n menedékház és hotel található.

Üzemelési idő:

Április végétől október végéig 9:15-től 15:35-ig.

 

forrás: Wiki de.wikipedia.org/wiki/Wolfgangsee  wikipedia.org/wiki/Schafberg_(Salzkammergut-Berge)

 

Wolfgangsee és Schafbergspitze képekben

Utazó és a fotós Erzsébet. A képek mobiltelefonnal készültek.