Indulás! Ötscherbach Ötschergräben túra Ausztria

Posted on

Az Ötscherbach az Erlauf mellékfolyója vagy patakja,ami körülbelül kilenc kilométer hosszú és egy csodaszép szurdokvölgyet alkot az Ötschergräbent.Ausztria Grand Canyonjának is nevezik szép zuhatagokkal,hihetetlen sziklaformákkal.Igazi vadregényes táj és ha szerencsénk van zergét is láthatunk.

Az Ötschergräben Alsó-Ausztriában a Ybbstal Alpokban az Ötscher-Tormäuer Nemzeti
Parkban található 1100 méter tengerszint feletti magasságban.
A kanyargó ösvény kétirányú és néhol elég szűk. A kanyon falain két patak vízesésként esik le, a nevük Mirafall és Schleierfall, amelyek nyári hónapokban kiszáradnak. Körülbelül félúton van a Ötscherhias turistaház (ételek, italok kaphatók), innen az ösvény elágazik Erlaufklause állomás Mariazellerbahn  és a Erlaufstausee irányába .

Szükséges:  Jó lábbelik és ne legyél tér-magasságiszonyos.

Belépő Árak: felnőtteknek 2,gyerekeknek 1 Euro

 

A szurdok elérhető    -Wienerbruckból
(Wienerbruck autóval is elérhető, van parkoló , ahol parkolódijjat kell fizetni 1napra 4 euró.)

-A mariazelli kisvasúttal Erlaufklause-ig
-Mitterbach am Erlaufsee

A szurdok gyalogosan is érhető például Lackenhoftól a Riffelsattel-en keresztül,
de több megközelítése is van. Nézz utána!

Például Erzsike túra vonala
„Sziasztok!
Egy ajánlott túra vonalat jártunk végig Ausztriában: Lassingfall-Ötschergraben. Ausztria Grandkanyonja! 12 km hosszan vezett az út le és fel, patak mellett, hegyoldalában kanyargó ösvényen, a mélyben zuhogó hegyifolyó, vízesésekkel. Szédülésmentes fej kell hozzá, mert helyenként igencsak nagy mélység tátong mellettünk. 4-5 óra alatt belehet járni, de csak akkor ha nem állsz meg. Szintemelkedés : Lemenet : 173 méter – Felmenet : 58 méter és 153 méter.
Mi a Mirafallhoz a 80 méter magasból zuduló vízeséshez mentünk, mely akkor amikor ott voltunk sajnos a víz lezúdulása nélkül fogadott bennünket.
Egy szó mint száz…. ez egy egésznapos programm és csodálatos!Jó túrázást !
Üdv.Erzsébet”

Még több átnivaló:

– A wienerbrucki erőmű,ami a ENV energiaszolgáltató legrégebbi vízierőműve.
– Völgyzáró gát
– Ötscherhias turistaház
– Wienerbruck alpesi kötélpark

Forrás:  Wikipédia

 

Ötschergräben képekben
Fotós :Erzsébet

” A hópelyhek és esőcseppek, melyek a földre hullanak, a gleccserek óriási jégtömegei, melyek lassan, föltartóztathatatlanul mindig lejjebb nyomulnak, a mélységbe zuhanó hó- és kőlavinák, a szikláról sziklára rohanó hegyi patak, mind a holt matéria titokzatos törvényének, a mélység vonzásának engedelmeskednek.” Kessler Hubert