Ismerd meg! A Kis-Balatonon ékessége a Kányavári-sziget

Posted on

Vajon mit rejteget a Zalafolyó mocsaras torkolata ? Gyere és nézd meg!  A  Kis-Balaton rejtett kincse és fokozottan védett területe a Kányavári-sziget, amely vezető nélkül, egész évben szabadon látogatható.

 

Zalavár és Balatonmagyaród között tábla jelzi a Kányavári-szigethez vezető utat, amelynek a végén parkoló van. A kis szigetre egy ikonikus fahídon tudunk átmenni. Érdekes madárvilág és zöldellő növények tárulnak elénk. Itt található a Búbos vöcsök tanösvény, aminek hossza kb. 1,5 km. Információs táblákról tájékozódhatunk a környék élővilágáról. Találunk itt fából épült madármegfigyelőhelyet, többszintes kilátótornyot, amiből a kilátás festői, játszóteret, szalonnasütő helyet. A sziget kedvelt horgászhely is. Röviden szólva, kellemes családi délutánt tőlhetünk el itt.  A parkoló mellett büfé várja a látogatókat. Mosdó, wc van. A parkoló fizetős, ha van ott valaki. Tőlünk 400 ft/óra díjat kértek el és  egész napra 800ft-ot. A pontos árat a Kányavári-sziget honlapján nézzétek meg, mert ez változhat. Felhívom a figyelmeteket, hogy vigyázzatok a kullancsokkal és a szúnyogokkal !

Kányavári-sziget képekben:

Fotó :Ejva.R

 

 

 

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .